נשמח לעזור גם לך להצליח!

ניהול זמנים במבחן פסיכומטרי

חשיבות ניהול זמן בפסיכומטרי

חשיבות ניהול זמן בפסיכומטרי



ניהול זמנים נכון הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בבחינה הפסיכומטרית, אשר נועד לאפשר לנו לנצל את הזמן המוגבל שלרשותנו לפתרון שאלות שהסיכוי לפתור אותן גבוה יותר עבורנו. כפי שהסברנו במאמר העוסק ברמת המבחן הפסיכומטרי, כמעט מחצית מהשאלות במבחן נחשבות לשאלות קלות שמרבית האוכלוסייה תצליח לפתור, כשליש מהשאלות מוגדרות כבינוניות, וכחמישית בלבד נחשבות שאלות קשות.

ניהול זמנים פירושו הקדשת הזמן הקצוב לשאלות הקלות והבינוניות, ורק במידה ונותר זמן, להקדישו לפתרון השאלות הקשות. חשוב להדגיש כי לכל מכון פסיכומטרי חלוקת זמנים משלו, ואין באמור להלן כדי לפגום במה שהומלץ בכיתה. יחד עם זאת, חלוקת הזמנים שבנינו כאן, בשינויים המחייבים, יכולה להתאים לכל תלמיד. חשוב לציין כי ככל שנתקדם בתהליך הלמידה ננסה להבין במה אנחנו חזקים יותר ובמה פחות. לפעמים נעדיף לפתור שאלה קשה בנושא בו אנחנו חזקים לעומת שאלה קלה יותר בנושא בו אנחנו חלשים.
check-markלמה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
למה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
ימי לימוד גמישים
שעות לימוד גמישות
אורך הקורס
מתאים גם לחיילים
גם לתלמידי תיכון‎‏
ניב רווח
אתם מחליטים
קורסים אחרים
אחרים מחליטים
ניהול זמנים - חשיבה כמותית

ניהול זמנים - חשיבה כמותית



סדר השאלות בפרקים הכמותיים
: כידוע, סדר השאלות בפסיכומטרי נע מהקל אל הקשה. בניגוד לדעה הרווחת, סדר השאלות בפרקים הכמותיים (1-20) אינם בסדר ליניארי עולה, אלא הפרק הכמותי מחולק למקטעים, ובכל אחד מהם השאלה הראשונה תהיה הקלה ביותר, והאחרונה הקשה ביותר. לרוב, יחולק הפרק לשלושה מקטעים: שני מקטעים של "שאלות ובעיות" ומקטע אחד של "הסקה מתרשים". סדר המקטעים אינו קבוע, וכך גם מספר השאלות בכל מקטע, למעט במקטע השאלות מסוג "הסקה מתרשים", בו מספר השאלות ידוע - 4 שאלות. לעיתים יופיעו בפרק הכמותי 2 מקטעים בלבד: כאשר ייפתח הפרק בשאלות "הסקה מתרשים", או כאשר יסתיים הפרק ב"הסקה מתרשים" (פחות שכיח).

אסטרטגית ניהול זמנים: בשל מבנה הפרק שאינו תמיד ידוע, קשה להמליץ על אסטרטגית ניהול זמנים קבועה, אולם הרעיון הכללי הוא כזה: חשוב להסתכל בכותרת המקטע, על מנת לראות כמה שאלות כולל כל מקטע, ובהתאם לכך לחלק את הזמן. כך למשל, אם הכותרת היא "שאלות ובעיות - שאלות 1-8", ברור ששאלות 7-8 יהיו קשות מאשר השאלות הראשונות שיופיעו במקטע הבא, למשל "הסקה מתרשים - שאלות 9-12". החלוקה הבסיסית היא דקה לשאלה. בדוגמא לעיל, לא רצוי להתעכב על המקטע הראשון מעבר ל- 8 דקות. כאשר חלפו 8 דקות, כדאי לנחש את השאלות שלא הספקתם, ולעבור לשאלות הראשונות במקטע הבא, שמבחינה סטטיסטית יהיו קלות יותר. אגב, איננו סבורים שיש לדחות את "הסקה מתרשים" לסוף. אם מודעים לניהול הזמנים אין צורך ממשי לעשות כן.
ניהול זמנים - חשיבה מילולית

ניהול זמנים - חשיבה מילולית



אנלוגיות
: בבחינה 6 שאלות מסוג זה. אנו ממליצים להקדיש כחצי דקה לכל שאלה, כלומר 3 דקות לכל השש.

שאלות הבנה והסקה: זהו סוג השאלות המשמעותי ביותר בהיקפו בפרק החשיבה המילולית. כמו כן,  סגנון השאלות בו הוא המגוון ביותר. חלק זה כולל 11-12 שאלות, כש- 3 מתוכן הן שאלות מסוג "השלמת משפטים". שימו לב שסדר השאלות בחלק זה הוא ברמת קושי עולה, ולכן יש להקדיש פחות מדקה לשאלות הראשונות להאט את הקצב ככל שנתקדם. בסך הכל, אנו ממליצים לעבוד לפי מכסת זמנים של 10 דקות בין אם יש 11 או 12 שאלות בחלק זה של הפרק. כפי שבוודאי הבנתם, מדובר בפחות מדקה לשאלה. 

קטעי קריאה: כ- בדרך כלל 6 שאלות, לעיתים 5, ולעיתים נדירות שני קטעים קצרים של 3 שאלות כל אחד. ההמלצה היא לעבור מספיק זמן מראש לקטע הקריאה, כדי לא להילחץ ולקרוא אותו מהר מדי עקב מחסור בזמן, דבר העלול "לרסק" את ההצלחה בחלק זה. לכן, יש לעבור אל קטע הקריאה כאשר נותרו עוד 7 דקות לפרק. כפי שתראו, במקרים רבים יישאר לכם זמן לחזור אל שאלות הבנה והסקה שלא סיימתם לפני כן. בעבר היה נהוג להמליץ על פתרון של חלקים מסוימים לפני החלקים האחרים. כיום, לדעתנו, אין זה מומלץ. אם תעבדו לפי ניהול הזמנים המפורט לעיל, תוכלו להגיע אל כל השאלות הקלות והבינוניות מבלי לבזבז זמן יקר על שאלות קשות. ההמלצה שלנו היא לא להפוך את סדר הפרק גם אם זה מרגיש נכון בשלב כלשהו, אלא להתרגל לניהול הזמנים הנכון ולעבוד לפיו.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
ניהול זמנים בפרקי אנגלית

ניהול זמנים בפרקי אנגלית



שאלות השלמת משפטים: בנושא זה יופיעו בדרך כלל 8 שאלות. הזמן המוקצב לחלק זה הוא 3 דקות (קצת יותר מעשרים שניות לשאלה). מי שחזק באוצר מילים לא צריך יותר מ- 20 שניות לשאלת השלמת משפטים, ומי שחזק פחות, ייתכן ועדיף לו לדלג על שתי השאלות האחרונות, ולהשקיע את הזמן בחלקים האחרים - שכן שם הבנה מתוך הקשר תורמת מאוד לפתרון השאלה.

שאלות מסוג ניסוחים מחדש: בנושא זה יופיעו בדרך כלל 4 שאלות, והזמן המוקצב הוא 4 דקות.

שאלות הבנת הנקרא: מומלץ לעבור לקטע הראשון בהבנת הנקרא כאשר רואים בסטופר שעברו 7 דקות. בנושא זה יופיעו בדרך כלל שני קטעים שאחרי כל אחד מהם יופיעו 5 שאלות. הקטע הראשון לרוב קל יותר מהשני - אם כי יכול להיות ארוך ממנו (אורך אינו מעיד על רמת קושי). הקושי מתבטא במורכבות הנושא, במורכבות הניסוחים וברמת אוצר המילים. את 13 הדקות שנותרו לסוף הפרק מומלץ לחלק כך שלקטע השני יוקצב יותר זמן: אנו ממליצים להקציב 6 דקות לקטע הראשון, ו- 7 דקות לקטע השני. מומלץ בחצי הדקה האחרונה לפרק לחזור ולוודא כי סימנתם את כל השאלות במקום הנכון בגיליון התשובות.

הערה לגבי פרקי האנגלית: ישנם הממליצים לתלמידיהם לעשות קודם את החלקים בפרקי האנגלית שבהם אחוז הצלחתם גבוה יותר. אנו חושבים כי המלצה זו אינה נכונה, ואף יכולה להזיק. אם אתם עובדים בצורה נכונה לפי ניהול הזמנים שפורט לעיל, אין כל סיבה להפוך את סדר הפתרון בפרק. לדעתנו, זה רק יכול להזיק ולבלבל.
מתי להתחיל לעבוד עם זמנים?

מתי להתחיל לעבוד עם זמנים?

אנו ממליצים לעבוד עם זמנים רק לאחר הפנמה מלאה של חומר הלימוד, כלומר, שליטה מלאה בכללים, הגדרות, נוסחאות ודרכי הפתרון שלמדנו. לכן כאשר אנו ניגשים לנושא חדש, אין טעם להתחיל תרגול לפי הזמנים המומלצים לפני שהושגה שליטה בחומר הנלמד. חשוב לציין ששליטה מלאה לא בהכרח מביאה ל-100% הצלחה בכל מקבץ, שכן לרובנו, כמעט תמיד, יהיו טעויות בחלק מהשאלות. לכן, לעתים, גם הצלחה ב-60% מהשאלות בנושא מסוים היא מדד מספק לצורך התחלת תרגול בזמן מוגבל.

אם כן, תרגול לפי זמנים יותר יעיל ומומלץ כאשר אתם שולטים בחומר, לכן התחלת התרגול עם זמנים משתנה מתלמיד לתלמיד. חלק מהתלמידים ירגישו מוכנים כבר אחרי שני מקבצים, ואחרים לאחר שישה. כך או כך, זה בסדר גמור ורצוי להתאים את הלמידה לקצב האישי שלכם.

הקדישו יותר זמן לשאלות ארוכות או מסורבלות, במיוחד בתחילת הלמידה. בשלב זה, חשוב יותר לפתור נכון מאשר לפתור מהר. זכרו שככל שתפתרו נכונה יותר שאלות, כך הטכניקה שלכם תשתפר, וגם המהירות שבה אתם פותרים את שאלות. בהמשך, כשתתחילו לפתור פרקים שלמים, יהיה לכם יותר קל לעמוד על חלוקת הזמנים הנכונה בשבילכם.

לסיכום, כאשר אתם מרגישים מוכנים להתחיל לתרגל עם זמנים, התחילו לעבוד עם הסטופר ותרגלו כל מקבץ לפי חלוקת הזמנים המומלצת בסרטון.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
איך מתרגלים לפי זמנים?

איך מתרגלים לפי זמנים?

כאשר פותרים מבחן פסיכומטרי: חובה לעשות שימוש בסטופר. אל תעבדו עם האופציה של "ספירה לאחור", כדי למנוע בלבול בין הזמן שעבר לזמן שנותר. בנוסף, אפסו את הסטופר רק במעבר בין פרקים, וזאת בכדי להיות מודעים לזמן שנותר לכל פרק.

בתרגול מקבצים: יש לקבוע את זמני התרגול לפי ניהול הזמנים באותו הנושא, כלומר, בהתאם לזמן המוקצב לכל שאלה. בכל מקרה, שימו לב שאם הסתיים הזמן הקצוב לכל חלק - יש לנחש את השאלות שטרם פתרתם, לעבור לחלק הבא ולא לנסות לפתור אותן, וזאת כדי לפתור שאלות קלות יותר בהמשך במקום להתעכב על שאלות קשות שבסוף כל פרק.
חלוקת זמנים לדוגמא

חלוקת זמנים לדוגמא

חלוקה לזמנים בפרק מילולי המופיע במבנה הבא:
אנלוגיות - 1-6 (3 דקות).
שאלות הבנה והסקה - 7-17 (10 דקות).
שאלות הבנת הנקרא - 18-23 (7 דקות).
* אם יש 12 שאלות הבנה והסקה, יהיו 5 שאלות על קטע קריאה.

חלוקה לזמנים בפרק כמותי המופיע במבנה הבא:
שאלות ובעיות - שאלות 1-7.
הסקה מתרשים - שאלות 8-11.
שאלות ובעיות - שאלות 12-20.
במקרה הנ"ל, נקציב 7 דקות למקבץ השאלות הראשון, 4 דקות למקבץ השאלות השני, ו- 9 דקות למקבץ השאלות השלישי. מעבר למקטע הבא יתבצע לפי מספר השאלה האחרונה בכל מקבץ: 7 דקות, 11 דקות וכמובן 20 דקות.
דגשים ספציפיים

דגשים ספציפיים

בשאלות שלא הצלחתם לפתור תוכלו:
להציב את התשובות בשאלה - אם זה אפשרי.
להציב מספרים בשאלה - אם זה אפשרי.
לבצע הערכת סדר גודל - לניחוש מושכל.
לפסול תשובות - רק אם ברור לכם לפי מה אתם פוסלים.
לבצע ניחוש קבוע - מומלץ כדי לא להימשך למסיחים.

בהצלחה!
תלמידים ממליצים על ניב רווח פסיכומטרי
איתמר יקיר - ציון פסיכומטרי 785
785
איתמר יקיר
נועה בוימל - ציון פסיכומטרי 719
719
נועה בוימל
איתי ברקוביץ - ציון פסיכומטרי 769
769
איתי ברקוביץ
שני גריג - ציון פסיכומטרי 714
714
שני גריג
זיו רחמימוב - ציון פסיכומטרי 673
673
זיו רחמימוב
שיר רוזן-צבי - ציון פסיכומטרי 751
751
שיר רוזן-צבי
ליהיא מנחם - ציון פסיכומטרי 735
735
ליהיא מנחם
אתגר פרץ - ציון פסיכומטרי 719
719
אתגר פרץ
שני אמסלם - ציון פסיכומטרי 718
718
שני אמסלם
גדעון חורש - ציון פסיכומטרי 660
660
גדעון חורש
לאה גסמן - ציון פסיכומטרי 769
769
לאה גסמן
לרשימת הממליצים המלאה
2025 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר