מקרא - רמת קושי בחינות פסיכומטרי
מקרא:
⇔ - רמת קושי ממוצעת
⇑ - רמת קושי מעל לממוצע
⇓ - רמת קושי מתחת לממוצע
הסבר על רמות קושי של מבחני פסיכומטרי
הטבלה שלעיל נבנתה על סמך טבלאות הציונים שצורפו לבחינות האמת שפורסמו על ידי המרכז הארצי לבחינות, ובה משתקף נרמול הציונים לפי דרגת הקושי היחסית של תחומי הבחינה השונים.
ככל שבחינה קשה יותר, היא מאפשרת לך לטעות יותר עבור ציון מסוים, ולהיפך. רמת קושי מעל הממוצע (⇑), משמעותה שניתן לטעות ביותר שאלות ועדיין להגיע לציון X, לעומת בחינה ברמת קושי מתחת לממוצע (⇓) שבה ניתן יהיה לטעות בפחות שאלות עבור אותו ציון X. הסברים נוספים - מתחת לטבלה.
ראוי להדגיש כי מדובר בהבדלים שייראו לחלק מהנבחנים קטנים ואף זניחים, אך לכאורה ממוצע האוכלוסיה חווה אותם באופן שמתואר בטבלה. הטבלה נבנתה לאור בקשות תלמידים שנחווה דעתנו על רמת הקושי של המועדים השונים ושנסביר להם על ההבדלים בין טבלאות הציונים השונות, אך לדעתנו אין לכך באמת חשיבות אמיתית שכן הציון משוקלל ומנורמל בהתאם, והקביעה כי בחינה זו או אחרת היא קשה או קלה, בסופו של דבר לא משפיעה על הציון באופן דרסטי כפי שנהוג לחשוב. אל תתנו לטבלה להסיט אתכם מהעיקר, שהוא לפתור את הבחינה כמה שיותר טוב.
רמת הקושי של פרקי האנגלית באה לידי ביטוי באופן הבא: בחינות ברמת קושי מעל הממוצע הן בחינות בהן ניתן היה לטעות אפילו 5 או 6 טעויות ועדיין לקבל פטור. בחינות ברמת קושי ממוצעת הן בחינות בהן הפטור ניתן כאשר טועים 4 טעויות, ובחינות ברמת קושי מתחת לממוצע הן בחינות בהן הפטור ניתן על לא יותר מ-3 טעויות. מספר הטעויות לעיל הוא לשני הפרקים יחד.
מנוע הרכבת בחינות סימולציה
מחפשים בחינות פסיכומטרי של המרכז הארצי? המנוע של ניב רווח מאפשר לכם להרכיב בקלות בחינת סימולציה שמורכבת ממטלת כתיבה + 8 פרקי שאלות רב-ברירה, והכל ממבחני אמת של המרכז הארצי לבחינות שפורסמו כחוק.
אפשר לערבב פרקים מסימולציות שונות, ולהרכיב מבחן פסיכומטרי להדפסה. אל תשכחו: כל פרק מסוג חשיבה כמותית, מילולית או אנגלית חייב להופיע 2 או 3 פעמים בדיוק, ממש כמו בבחינה האמיתית. הרמה הממוצעת להלן היא לפי ההצלחה בהם של תלמידי ניב רווח ואינה משקפת מאום מעבר לכך.
ירוק - רמת קושי מתחת לממוצע
צהוב - רמת קושי ממוצעת
אדום - רמת קושי מעל הממוצע