נשמח לעזור גם לך להצליח!

רמתו של המבחן הפסיכומטרי

מה רמת הקושי בפסיכומטרי?

מה רמת הקושי בפסיכומטרי?

הבחינה הפסיכומטרית מורכבת משאלות ברמות קושי שונות. ישנן שאלות קלות, עליהן ישיבו רוב הנבחנים ללא קושי, וישנן שאלות שנחשבות לקשות מאוד, ומעטים בלבד יצליחו להשיב עליהן נכונה. כאשר מדברים על רמת קושי, חשוב לזכור כי מדובר על תפיסה סובייקטיבית למדי, ומה שקשה עבור אדם אחד עשוי להיות קל עבור אחר. עם זאת, סימון תשובה שגויה אינה בהכרח אינדיקציה לחוסר לידע, אלא לעתים פועל יוצא של מגבלת הזמנים בבחינה, ועל כן מומלץ לקרוא את המאמר המצורף אודות ניהול זמנים נכון בפסיכומטרי.

אין ספק כי מגבלת הזמנים בפסיכומטרי משפיעה על היכולת שלנו להשיב נכונה, אולם יש שאלות, שגם אם נקבל את כל הזמן שבעולם, לא נצליח לפתור אותן. לדוגמא, מי מכם יודע את פירוש המילה "מסוקרפ"? האם תוספת זמן הייתה עוזרת בפתרון שאלה המכילה מילה זו? סביר להניח שאדם שלא יודע את התשובה, לא היה מצליח להיעזר גם בתוספת זמן. "מסוקרפ", אגב, הוא החלק האמצעי של דופן הפרי. אמנם הסבירות שמילה כזו תופיע נמוכה ביותר, שכן מטרת המבחן היא "למיין", אך הנקודה היא שישנם נושאים שפשוט צריך להכיר ולהבין.
check-markלמה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
למה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
ימי לימוד גמישים
שעות לימוד גמישות
אורך הקורס
מתאים גם לחיילים
גם לתלמידי תיכון‎‏
ניב רווח
אתם מחליטים
קורסים אחרים
אחרים מחליטים
הפסיכומטרי קשה יותר מהבגרויות?

הפסיכומטרי קשה יותר מהבגרויות?

קשה מאוד להשוות בין רמת הקושי של מבחני הבגרות לזו של המבחן הפסיכומטרי, שכן מדובר במבחנים שונים הן מבחינת מתכונת המבחן עצמו והן מבחינת התכנים המופיעים בהם. באשר לתכנים המופיעים בכל אחד מסוגי המבחנים: אמנם כמעט כל הנושאים המופיעים בפסיכומטרי מופיעים בצורה כזו או אחרת בבחינות הבגרות, אולם קיימים נושאים שמופיעים בפסיכומטרי בהם מעולם לא נתקלתם בבחינות הבגרות, וביניהם אנלוגיות או ניסוחים מחדש.

באשר למתכונת הבחינה עצמה, בעוד שבמבחני הבגרות התמודדתם פעמים רבות עם שאלות "פתוחות" ואתם הייתם אלה שנדרשתם לספק את התשובה, בבחינה הפסיכומטרית השאלות הן שאלות "אמריקאיות", בהן התשובות נתונות מראש. בנוסף, יש לזכור כי לרוב המבחן הפסיכומטרי שווה או גדול במשקל שניתן לו בחישוב הציון הסכם שלכם בבואכם להתקבל ללימודים אקדמיים.
כיצד מתפלגת רמת הקושי של הפסיכומטרי?

כיצד מתפלגת רמת הקושי של הפסיכומטרי?

ניתן לומר כי 30% מהשאלות בבחינה הפסיכומטרית הן שאלות ברמת קושי נמוכה, 45% מהשאלות הן שאלות ברמת קושי בינונית, ו- 25% מהשאלות הן שאלות ברמת קושי גבוהה. לפי פרסומי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, בכל תחום בבחינה מופיעים כמה סוגים של שאלות, כאשר שאלות מאותו סוג מופיעות יחד בסדר קושי עולה, למעט בשאלות הבנת הנקרא (המסודרות לפי סדר הופעת הנושא בקטע). במילים אחרות, המרכז הארצי פחות או יותר מודיע לנו היכן נמצאות השאלות הקלות והיכן השאלות שנחשבות לקשות יותר.

חשוב לציין כי הקביעה בדבר רמת הקושי של כל שאלה היא עניין סובייקטיבי. עם זאת, כל שאלה שמופיעה כיום בבחינה הפסיכומטרית נבדקה בפרקי פיילוט על אלפי נבחנים, כך שלמרכז הארצי לבחינות ולהערכה מידע בדבר רמת הקושי המוערכת שלה, וזאת, בין השאר, בהסתמך על אחוזי הנבחנים שהצליחו לפתור אותה נכונה. מידע זה משמש את המרכז הארצי לבחינות ולהערכה בקביעת מיקום השאלה בפרק כמו גם בקביעת כמות השאלות הקלות, הבינוניות והקשות בבחינה.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
איך מנהלים נכון את הזמן בפסיכומטרי?

איך מנהלים נכון את הזמן בפסיכומטרי?

מצד אחד יש לחץ זמנים בפסיכומטרי. מצד שני, יש שאלות שגם תוספת זמן לא תעזור בפתרונן. לכן, יש לנצל את מעט הזמן שיש כדי לנסות לפתור רק שאלות שיש סיכוי לפתור. מטרתנו תהיה, לפתור כמה שיותר שאלות בדרגות הקושי הנמוכה והבינונית. במידה ובסוף הפתרון יישאר לנו זמן, נוכל תמיד לנסות ולפתור את השאלות הקשות. הסיכוי לפתור שאלה הוא כמובן סובייקטיבי, כך שמדובר ברוב המקרים בהרגשה אישית שלכם. יש לזכור שאם איננו מצליחים לפתור שאלה, יש לנחש את התשובה הנכונה. זכרו שעליכם לפתור את כל השאלות בפרק, והתעכבות על שאלה אחת תמנע מכם לענות על יתר השאלות.

המרכז הארצי לבחינות ולהערכה מצהיר כי לשאלות קלות ולשאלות קשות משקל שווה בקביעת הציון ולכן אין כל סיבה להתעכב על שאלה קשה אחת. בזמן שתחסכו תוכלו אולי לענות על כמה שאלות קלות ממנה. אל תשכחו ליישם זאת גם, ובעיקר, בפרק הכמותי כפי שמוסבר בנושא ניהול זמנים בפסיכומטרי.
כיצד באה לידי ביטוי רמת הקושי בפרקי חשיבה מילולית?

כיצד באה לידי ביטוי רמת הקושי בפרקי חשיבה מילולית?

הפרק המילולי נחלק לשלושה סוגי שאלות: אנלוגיות, שאלות הבנה והסקה (שבתוכן גם שאלות מסוג השלמת משפטים) ושאלות על קטע קריאה (הבנת הנקרא). עקרונית, אם עבר הזמן המומלץ לפתרון חלק האנלוגיות, נעדיף לוותר על האנלוגיה האחרונה לטובת השאלה הראשונה בשאלות הבנה והסקה. באופן דומה, כאשר הגענו לתום הזמן המומלץ לשאלות הבנה והסקה, נעדיף לנחש את השאלות שטרם פתרנו ולעבור לקטע הקריאה כדי להתמודד איתו לפי הזמניםה מומלצים לחלק זה. זכרו: הזמנים נמדדים עבור פרק שלם ולא עבור חלקים ממנו, ולכן חשוב לעבוד לפי ההמלצה שלנו לפי החלקים השונים.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
כיצד באה לידי ביטוי רמת הקושי בפרקי חשיבה כמותית?

כיצד באה לידי ביטוי רמת הקושי בפרקי חשיבה כמותית?

גם בפרק הכמותי ישנם מקבצים הכוללים סוגים שונים של שאלות, ביניהם שאלות מסוג בנושאי ערך מוחלט, שאלות אחוזים, שאלות מצולעים, שאלות חזקות, כפל מקוצר, ישרים וזויות, שאלות הסקה מתרשים ועוד, כאשר מספר השאלות בכל מקבץ משתנה.

בתוך כל מקבץ רמת הקושי עולה, אך גם בין מקבצים קיימת עלייה ברמת הקושי, כך שהשאלה הראשונה בכל מקבץ תהיה קצת יותר קלה מהשאלה האחרונה שהופיע במקבץ הקודם. יש לציין כי מיקומו של הגרף בפרק (שאלות הסקה מתרשים) מרמז אף הוא על רמת הקושי שלו.
כיצד באה לידי ביטוי רמת הקושי בפרקי האנגלית בפסיכומטרי?

כיצד באה לידי ביטוי רמת הקושי בפרקי האנגלית בפסיכומטרי?

ניקח לדוגמא את החלק העוסק בהשלמת משפטים בפרק האנגלית: בחלק זה ישנן 8 שאלות. באופן אובייקטיבי, שאלות 1-3 יהיו לרוב שאלות קלות שמרבית האוכלוסייה תענה עליהן בצורה נכונה. שאלות 4-6 יהיו בדרגת קושי בינונית, ושאלות 7-8 יהיו בדרגת קושי גבוהה. הנושא הבא אחרי השלמת המשפטים, הוא ניסוח מחדש של משפטים באנגלית. בנושא זה יופיעו 4 שאלות ובהן בממוצע אחת פשוטה יחסית, שתיים בדרגת קושי בינונית ואחת קשה. בין שני קטעי הקריאה, ככלל, הקטע הראשון נחשב לקל יותר מהקטע השני ולכן גם בין קטעי הקריאה ישנה חשיבות רבה לניהול זמנים נכון לפי רמות הקושי.
תלמידים ממליצים על ניב רווח פסיכומטרי
איתמר יקיר - ציון פסיכומטרי 785
785
איתמר יקיר
נועה בוימל - ציון פסיכומטרי 719
719
נועה בוימל
איתי ברקוביץ - ציון פסיכומטרי 769
769
איתי ברקוביץ
שני גריג - ציון פסיכומטרי 714
714
שני גריג
זיו רחמימוב - ציון פסיכומטרי 673
673
זיו רחמימוב
שיר רוזן-צבי - ציון פסיכומטרי 751
751
שיר רוזן-צבי
ליהיא מנחם - ציון פסיכומטרי 735
735
ליהיא מנחם
אתגר פרץ - ציון פסיכומטרי 719
719
אתגר פרץ
שני אמסלם - ציון פסיכומטרי 718
718
שני אמסלם
גדעון חורש - ציון פסיכומטרי 660
660
גדעון חורש
לאה גסמן - ציון פסיכומטרי 769
769
לאה גסמן
לרשימת הממליצים המלאה
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר