נשמח לעזור גם לך להצליח!

הכנה למיונים לקורס לטיס

הכנה לקורס טיס מתחילה כאן: ערכת התרגול מתאימה במיוחד למבחנים הפסיכוטכניים שנערכים בשלב המיונים הראשון לקורס טיס - ירפ"א א'. הערכה כוללת שיעורים מקיפים ותרגול רב בכלל הנושאים שכלולים במבחני המיון האמיתיים: כמותי, מילולי, צורני, טכני ומרחבי. ההכנה לא כוללת סימולטור טיסה.

המערכת מותאמת ללמידה עצמית, ומאפשרת לכם ללמוד בזמנכם הפנוי ובקצב שמתאים לכם.

תמחור הוגן לפי תקופת השימוש:
7 ימים
298
15 ימים
398
30 ימים
498
45 ימים
585
60 ימים
635
90 ימים
685
הרכישה באתר הינה באמצעות כרטיס אשראי -
ישראכארט, מאסטרקארד, ויזה, אמריקן אקספרס, דיינרס
ניתן לבצע רכישה טלפונית - 1-800-750-760 דברו איתנו ב - Whatsapp

מבחן קורס טיס לדוגמא בחינם

מבחן לדוגמא טיסמבחנים לדוגמא
שאלה מספר 1
עד כה פתרת 0 מתוך 0 שאלות

הכנה לקורס טיס

  • תרגול כמותי: סימני חלוקה, בעיות מילוליות בנושאים שונים, שטח והיקף, מעגלים ועוד
  • תרגול צורני: אנלוגיות ומטריצות צורניות, איתור צורות, סדרות צורניות ועוד
  • תרגול טכני: ידע טכני כללי, גלגלי שיניים, חשמל, לחצים ועוד
  • תרגול מרחבי: תבנית ותבליט, מבחן אופק, הרכבת צורות, מבחן דינור, ספירת לבנים ועוד
  • תרגול מילולי לטיס: לוח טיסה ומבחן נחיתה
  • פתרונות מלאים לכל השאלות
  • שיעורים מעמיקים ומקיפים בכל הנושאים
  • אפשרות לאיפוס תרגולים

נשמח לעזור גם לך להצליח!

שאלות נפוצות על הכנה למיונים לקורס לטיס

מה שלבי המיון של קורס טיס?

המיונים לקורס טיס מתחלקים ל- 5 שלבים: (1) ירפ"א א' שלב א': מבחנים פסיכוטכניים ומבחן סימולטור, (2) ירפ"א א' שלב ב': מבחני אישיות ומבחן סימולטור נוסף, (3) ירפ"א ב': ראיון עם פסיכולוג, (4) בדיקות רפואיות, (5) גיבוש טיס.

מי מקבל זימון למיונים לקורס טיס?

כדי לקבל זימון למיונים לטיס יש לקבל בצו הראשון לפחות דפ"ר 60 או יותר וקב"א 54 ומעלה. יתרה מזאת נדרש גם פרופיל 82 או 97 ללא סעיפים פוסלים לטיס כמו משקפיים או אסתמה. כמו כן, על מנת לקבל זימון לטיס יש להיות מעל גיל 17.4 ולהיות בכיתה י"ב.

כמה זמן אורך קורס טיס?

קורס טיס הוא מסלול ההכשרה הארוך ביותר בצה"ל, הוא מורכב מ 3 שנים של הכשרה אינטנסיבית ומאתגרת ולאחר מכן 7 שנים נוספות של שירות חובה בקבע. ב-3 השנים הראשונות חניכי הקורס או כפי שמכנים אותם "פרחי טיס" עוברים הכשרה לטייסים (או נווטים), מסיימים במקביל קורס קצינים ואף מקבלים תואר אקדמי ראשון באוניברסיטת בן גוריון.

האם קורס טיס נחשב כמסלול הכשרה קשה?

מאוד. קורס טיס נחשב לבין המסלולים המאתגרים ביותר שיש כיום בצה"ל. מלבד היותו הקורס הארוך ביותר, הוא דורש משמעת עצמית ברמה גבוהה מאוד, אחריות, שליחות ולמעשה כל התכונות שנדרשות על מנת להיות קצין בצבא ומעבר לכך. כמו כן, המסלול לטיס כולל גם לימודים אקדמיים שהם אתגר גדול בפני עצמם. עם זאת, מדובר בשירות משמעותי ומתגמל במיוחד במהלך השירות וגם אחריו.

איך מגישים בקשה להתמיין לקורס טיס?

מלש"ב שעומד בקריטריונים הדרושים למיונים לטיס יכול לקבל זימון למיונים. המיונים לטיס הם חובה לגברים, ומועמד שזומן למיונים ולא מעוניין בקורס רשאי לותר על המסלול רק בשלב הגיבוש. במידה ומלש"ב לא קיבל זימון וברצונו להתמיין לקורס טיס עליו ליצור קשר עם מרכז השירות של יחידת מיטב. כמו כן, משום שאינה חלה חובת מיון על בנות, אלו שמעוניינות לקבל זימון צריכות גם הן קשר עם מרכז השירות של יחידת מיטב.

מידע נוסף על הכנה למיונים לקורס לטיס

מתי מתקיימים מיונים לטיס?
שלבי המיון הראשוניים אינם מתרחשים בתאריכים קבועים או ידועים מראש. מידי שנה מתבצעים מיונים במועדים שונים. מלש"ב שעבר את כל שלבי המיון מוזמן לגיבוש טיס שמתרחש פעמיים בשנה, המועד הראשון הוא לרוב חודש אפריל לקראת פסח והמועד השני לרוב מתרחש בספטמבר/אוקטובר לפני חופשת סוכות.
מה יש בגיבוש לקורס טיס?
הגיבוש הוא השלב האחרון בתהליך המיון לקורס טיס והוא נחשב לשלב המאתגר ביותר בהליך המיונים. הגיבוש אורך 5 ימים בבסיס חצרים (בית הספר לטיסה) ובו נערכים שלל מבדקים קשים ואינטנסיביים שנועדו לבחון יכולות מנטליות ופיזיות, ועל מנת לראות האם למועמד יש תכונות כמו: אחריות אישית וקולקטיבית, מנהיגות, התמודדות במצבי לחץ ויכולת ניתוח מצבים – תכונות שהכרחיות לכל טיס. כל מתמיין שעובר בהצלחה שלב זה מתקבל לקורס טיס.
מהם השלבים השונים במהלך קורס טיס?
שלוש שנות ההכשרה במסלול טיס מתחלקות לחמישה שלבים:
שלב ראשון- "המכין": בשלב זה פרחי הטס לומדים ורוכשים את היכולות וידע שנדרשים על מנת להיות לוחמים בחזית האווירית. שלב זה כולל גם טירונות, טיסות ראשונות, תרגילים ומסעות מאתגרים, שבמהלכם החניכים יזכו לראות ולחוות לראשונה את אופי שירותו של לוחם אווירי. כמו כן, בשלב המכין פרחי הטיס מתחילים בלימודי התעופה שילוו אותם עד לסוף הכשרתם, בהם הם ילמדו נושאים כמו פיזיקה ומתמטיקה.
שלב שני- "בסיסי": בשלב השני פרחי הטיס עוברים קורס קצינים ייעודי למסלול טיס, קורב מילוט, וקורס צניחה. בשלב זה של המסלול על החניכים ללמוד מה תפקידו של קצין בחיל האוויר ולרכוש וליישם את כל היכולות התכונות שדורשות לכך. נוסף על כך, חניכי הקורס עוברים מספר קורסים אקדמיים שיעזרו להם בהמשך בלימודי התואר. בסוף שלב זה פרחי הטיס מקבלים כנפי צניחה וסיכות צוות אוויר (סיכת קצינים בחיל האוויר), והם משובצים בהתאם לביצועיהם עד כה במגמות הטיסה השונות.
שלב שלישי- "ראשוני":  בשלב זה חניכי הקורס רוכשים מיומנויות טיסה בסיסיות להפעלה והטסה של מטוס. חלק זה ההכשרה כולל ברובו טיסות בשונה מהשלבים הקודמים שהתבצעו רובם על הקרקע. בשלב זה הלימודים האקדמיים יהיו משולבים יחד עם ההכשרה הצבאית.
שלב רביעי- "שנת השכלה": שלב זה בהכשרה מיועד כולו ללימודים האקדמיים לתואר הראשון. הלימודים מתרחשים בבית הספר לטיסה בחצרים והם מועברים על ידי מרצים מאוניברסיטת בן גוריון.
שלב חמישי- "מתקדם": בשלב האחרון בהכשרה פרחי הטיס רוכשים מיומנויות טיסה מתקדמות ויטיסו מטוסים וכלי טיס מבצעיים נוספים. בסוף שלב זה בחניכים יקבלו את כנפי הטיס ואת דרגות הסגן.
חשוב לציין כי במהלך שני השלבים הראשונים בקורס פרחי הטיס עוברים צ'קים (מבחנים ומבדקים) רבים שנועדו לבחון את כשירותם של החניכים להמשיך בקורס.
מה זה מבחן קוביית דינור?
מבחן קוביית דינור הוא מבחן שמטרתו לבחון את יכולת הראייה המרחבית של הנבחן. זהו מבחן אמריקאי שבנוי מ30 שאלות אותן יש לפתור בחצי שעה. בכל שאלה מוצגת קוביה תלת ממדית ועליה נקודות. בהתאם לתנועת הנקודות הנתונה בשאלה יידרש הנבחן לבחור מבין התשובות האפשריות את הנקודה בה בנקודות ייפגשו.
מה זה מבחן אופק?
מבחן אופק הוא אחד מהמבחנים במיונים לקורס הטיס, ותפקידו הוא לבחון את יכולת הראייה המרחבית של המועמד בהקשרי טיס. ישנם שני סוגים של מבחן אופק: מבחן אופק - טייס (מנקודת מבטו של הטייס) ומבחן אופק - צופה (מנקודת מבטו של צופה מהצד). בכל שאלה יופיע תרשים מנקודת מבטו של הטייס או לחילופין מהצד, בהתאם לתרשים על המועמד להסיק את המטוס נמצא בנסיקה, צלילה או פנייה.
מה מסלולי השירות לאחר סיום קורס טיס?
לאחר סיום קורס טיס כל חניך מתחיל לשרת בתפקיד שמותאם לתחום התמחותו. ישנם מגוון סוגים של טייסים:
- טייסי קרב שהוכשרו בקרבות אוויריים והתקפת יעדים
- טייסי מסוקים שהוכשרו למשימות חילוץ והצלה
- טייסי תובלה שאחראים על הבלות של לוחמים, ציוד ומשאבים הכרחיים ללחימה.
- טייסי ניווט קרביים שמתמחים בהכוונה, ניווט ותחזוקה של מטוסי הקרב בשעת מלחמה.
- טייסי ניווט תובלה שאחראיים על הכוונה, ניווט ותחזוקה של מטוסי התובלה.
- מהנדסי טיסה שבוחנים ובודקים את כשירותו של המטוס ומערכותיו לפני עלייתו לאוויר.
אילו מסלולים אקדמיים יש בקורס טיס?
כל פרחי הטיס מקבלים עם סיום הכשרתם תואר ראשון מטעם אוניברסיטת בן גוריון שמציעה 4 מסלולים אפשרים לתואר:
- תואר במתמטיקה ומדעי המחשב מהפקולטה למדעי הטבע.
- תואר בניהול מערכות מידע מהפקולטה לניהול.
- תואר בכלכלה מהפקולטה למדעי הרוח עם חטיבה בניהול.
- תואר בפוליטיקה וממשל מהפקולטה למדעי הרוח והחברה עם חטיבה בניהול.
חשוב להדגיש כי הלימודים האקדמיים בקורס טיס נבדלים מהמסלול ה"קלאסי" לתואר ראשון. בקורס טיס הלימודים לתואר משולבים עם תקופות אימונים והכשרה צבאית. כמו כן, הלמידה עצמה עמוסה מאוד ודורשת המון השקעה והתמדה. כדי להקל על פרחי הטיס הלמידה לתואר מתבצעת בקבוצות לימוד מצומצמות.
אילו מבחנים פסיכוטכניים יש בירפ"א א'?
בדרך כלל בשלב המיון הראשון על המלש"ב לעבור מגוון של מבדקים פסיכוטכניים (כמו מבחן קוביית דינור ומבחן אופק) שבודקים את יכולותיו וכישוריו במספר תחומים: חשיבה כמותית: בדיקה של יכולות מתמטיות ברמות שונות ובדיקה של יכולת ניתוח נתונים והסקת מסקנות. חשיבה צורנית: בדיקה של התפיסה החזותית והוויזואלית של המלש"ב. חשיבה והבנה טכנית: בדיקה של הבנה וידע טכני לצד עקרונות פיזיקליים ומכניים.

המבחנים הפסיכוטכניים הם חלק מוקדם בתהליך המיון לטיס, ולכן כדאי לייחס להם חשיבות רבה ולהגיע מוכנים ככל הניתן. המבחנים הפסיכוטכניים בוחנים את מאפייני החשיבה של המועמדים (חשיבה לוגית ואינטליגנציה) לצד יכולת התמדה, צורת עבודה, תעדוף, זריזות לעומת דיוק, יכולת התמודדות עם אתגרים, עמידה בלחץ, מוטיבציה להשקיע ועוד.
האם כדאי להתכונן למיונים של קורס טיס?
אם חשוב לך לעבור את המיונים - התשובה חיובית. כדאי ואף מומלץ מאוד להתכונן לקראת המיונים לקורס טיס. אמנם המבחנים אינם מסתמכים על מידע חדש שלא נלמד בבתי הספר, אך הכנה טובה יכולה לשפר משמעותית את סיכוייו של המלש"ב לעבור לשלבי המיון הבאים. כמו כן, משום שבשלבי המיון הראשונים הנבחן נדרש להראות התמצאות מרחבית במבחן קוביית דינור ומבחן אופק, שלרוב לא מוכרים לנערים ונערות, מומלץ מאוד להתכונן ולתרגל נושא זה במיוחד.
למה כדאי להיות טייס?
קורס טיס נחשב לאחד מבין המסלולים היוקרתיים ביותר שיש בצה"ל. במדינה המוקפת אויבים מערך הלחימה האווירית הוא בין המערכים החשובים והמכריעים ביותר. הטייסים, שעומדים בקדמת החזית זוכים לשירות משמעותי ומאתגר, שכולל השתתפות באינספור משימות, מבצעים ומלחמות. כמו כן, תפקיד זה דורש סיווג בטחוני גבוה לכן חיילים משוחררים יכולים להשתלב במגוון של תפקידים מעניינים ומאתגרים במערכת הביטחון.
תמחור הוגן לפי תקופת השימוש:
7 ימים
298
15 ימים
398
30 ימים
498
45 ימים
585
60 ימים
635
90 ימים
685
ניתן לבצע רכישה טלפונית - 1-800-750-760 דברו איתנו ב - Whatsapp
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר