נשמח לעזור גם לך להצליח!

תוכן המבחן הפסיכומטרי

ממה מורכב מבחן פסיכומטרי?

ממה מורכב מבחן פסיכומטרי?

הבחינה הפסיכומטרית כוללת שלושה סוגי פרקים: פרקי חשיבה מילולית, פרקי חשיבה כמותית ופרקי אנגלית. בנוסף, כוללת הבחינה מטלת כתיבה, בה יתבקש הנבחן לכתוב חיבור בן 25-50 שורות.

המבחן הפסיכומטרי נפתח תמיד במטלת הכתיבה, לה מוקצה זמן של 30 דקות. לאחר מכן, יופיעו 8 פרקים בסדר משתנה: שני פרקים מילוליים, שני פרקים כמותיים, שני פרקי אנגלית, ושני פרקים נוספים המשמשים כפרקי פיילוט ואינם משוקללים בציון הסופי של הבחינה. שני פרקי הפיילוט יכולים להיות בכל אחד מנושאי הבחינה (חשיבה מילולית, חשיבה כמותי או אנגלית).
check-markלמה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
למה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
ימי לימוד גמישים
שעות לימוד גמישות
אורך הקורס
מתאים גם לחיילים
גם לתלמידי תיכון‎‏
ניב רווח
אתם מחליטים
קורסים אחרים
אחרים מחליטים
מטלת כתיבה

מטלת כתיבה



במסגרת הרפורמה שנערכה במתכונת הבחינה הפסיכומטרית בשנת 2012 נוסף למבחן הפסיכומטרי פרק מטלת כתיבה, המהווה 25% מהציון המילולי. לרשות הנבחנים יעמדו 30 דקות לכתיבת המטלה, כאשר היקפה נע בין 25 ל- 50 שורות בכתב יד. הכתיבה צריכה להיות עיונית, ולא אישית או סיפורית. מטלת הכתיבה הינה חלק אינטגרלי מהתחום המילולי, ואינה מקבלת ציון בפני עצמה. לא תינתן בחירה בין מטלות כתיבה, זאת מכיוון שתהליך הבחירה עצמו גוזל זמן יקר.

אם כן, מדוע לא להקציב מלכתחילה זמן ארוך יותר? ראשית, השאיפה היא לשמור על משך בחינה קבוע (3 שעות ו-10 דקות) ולא להאריך אותה. זו גם הסיבה שהוצאו שאלות מפרקים אחרים במקביל להכנסת מטלת הכתיבה לבחינה. בנוסף לכך, מחקרים מראים שזמן ארוך יותר מ-30 דקות אמנם משפר את כתיבת הנבחנים ומעלה את ממוצע הציונים, אך הוא לא משפיע על מדרג הציונים. המרכז הארצי לבחינות ולהערכה מתחייב כי בהערכת החיבורים תילקח בחשבון העובדה שהם נכתבו במגבלת הזמן הנתונה.
פרקי החשיבה המילולית

פרקי החשיבה המילולית



פרקי החשיבה המילולית כוללים שאלות מסוג אנלוגיות, הבנה והסקה (הכוללות שאלות מסוג השלמת משפטים) וקטעי קריאה. כל פרק חשיבה מילולית כולל 23 שאלות, והזמן המוקצה לפתרונן הוא 20 דקות. הפרקים המילוליים נפתחים ב- 6 שאלות מסוג אנלוגיות, 11-12 שאלות מסוג הבנה והסקה (3 שאלות השלמת משפטים) וקטע קריאה שלאחריו 5-6 שאלות.

פרקי החשיבה המילולית נחשבים לפרקים שעמם חשים הנבחנים בנוח, שכן לרוב מדובר בשפת אמם, אולם יש לציין כי גם ידיעת עברית ברמת שפת אם אינה מבטיחה ציון גבוה בפרקי החשיבה המילולית. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שסוגי השאלות המופיעים בהם חדשים בניסוחם עבור רוב הנבחנים, וכישורי השפה והחשיבה הנבחנים בהם אינם כאלה שהנבחנים הרבו להתנסות בהם.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
פרקי האנגלית

פרקי האנגלית



פרקי האנגלית בבחינה הפסיכומטרית משפיעים הן על ציון הפסיכומטרי שלנו, והן לשם קביעת רמת הידע של הנבחנים בשפה האנגלית. רמת הידע באנגלית משפיעה על כמות הקורסים שיהיה על הנבחן לעשות במהלך לימודיו באקדמיה.

פרקי האנגלית כוללים 22 שאלות, והזמן המוקצה לפתרונן הוא 20 דקות. בכל פרק אנגלית מופיעות 8 שאלות מסוג השלמת משפטים, 4 שאלות ניסוחים מחדש, ושני קטעי הבנת הנקרא, ולאחר כל אחד מהם 5 שאלות.
פרקי החשיבה הכמותית

פרקי החשיבה הכמותית

בניגוד לפרקי החשיבה המילולית ופרקי האנגלית, לפרקי החשיבה הכמותית אין מבנה קבוע, אלא מגוון שאלות, אותן ניתן לסווג לעשרות נושאים ותתי נושאים. המשותף לשאלות המופיעות בפרקים הכמותיים הוא הידע הבסיסי הנדרש על מנת לפתור אותן, כמו גם דרך הפתרון הקצרה המאפיינת אותן (לרוב שניים או שלושה שלבים). יש לציין כי אם חישוב מסוים נראה לנו ארוך ומורכב, מומלץ לבדוק האם קיימת דרך קצרה מזו לפתרון.

כל פרק כמותי כולל 20 שאלות, והזמן המוקצה לפתרונן הוא 20 דקות. פרקי חשיבה הכמותית נחשבים בעיניי רבים כפרקים הקשים ביותר בבחינה, אולם לאחר שפותרים בחינות אמת, מתפוגגים רוב החששות הנלווים לפרקים הכמותיים. יש לזכור כי מינונן של שאלות כמותיות בדרגת קושי גבוהה הינו נמוך, ואינו משפיע בצורה משמעותית על הציון הסופי בבחינה.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
הנושאים בפרקי החשיבה הכמותית

הנושאים בפרקי החשיבה הכמותית

פרקי החשיבה הכמותיים כוללים שלושה נושאים מרכזיים, ובתוכם תתי נושאים רבים. אחד הנושאים הוא אלגברה, הכולל בתוכו שאלות בנושאי שברים פשוטים או עשרוניים והפעולות החשבוניות הנלוות להם, סוגי והגדרות מספרים (שלמים, עוקבים, זוגי/אי-זוגי ועוד), פעולות חשבוניות במספרים זוגיים ואי זוגיים, סימני חלוקה של מספרים וגורמיהם השונים, ומושג השארית, כפולות מספרים, חזקות ושורשים, נוסחאות כפל מקוצר, משוואות וביטויים אלגבריים בנעלמים או במספרים, שאלות מילוליות הנשענות על משוואות וביטויים אלגבריים והצגת תרגיל אלגברי בעזרת אותיות.

נושא נוסף המופיע בפרקים הכמותיים הוא בעיות כמותיות, והוא כולל בתוכו נושאים כדוגמת בעיות באחוזים, בעיות יחסים, בעיות ממוצע, בעיות קומבינטוריקה, בעיות הסתברות, בעיות דרך, מהירות וזמן ובעיות הספק. לבסוף, שאלות הנכללות תחת שאלות גיאומטריה, כוללות נושאים כדוגמת ישרים, זוויות, סוגי משולשים, תכונותיהם, ודמיון בין משולשים, סוגי מרובעים ותכונותיהם, מצולעים משוכללים ומצולעים שונים, מעגלים ותכונותיהם, דמיון בין צורות, מערכת צירים קרטזית, צורות דו ממדיות וחישובי שטחים, צורות תלת ממדיות וחישובי נפחים, שטחי מעטפת ושטחי פנים.
תלמידים ממליצים על ניב רווח פסיכומטרי
איתמר יקיר - ציון פסיכומטרי 785
785
איתמר יקיר
נועה בוימל - ציון פסיכומטרי 719
719
נועה בוימל
איתי ברקוביץ - ציון פסיכומטרי 769
769
איתי ברקוביץ
שני גריג - ציון פסיכומטרי 714
714
שני גריג
זיו רחמימוב - ציון פסיכומטרי 673
673
זיו רחמימוב
שיר רוזן-צבי - ציון פסיכומטרי 751
751
שיר רוזן-צבי
ליהיא מנחם - ציון פסיכומטרי 735
735
ליהיא מנחם
אתגר פרץ - ציון פסיכומטרי 719
719
אתגר פרץ
שני אמסלם - ציון פסיכומטרי 718
718
שני אמסלם
גדעון חורש - ציון פסיכומטרי 660
660
גדעון חורש
לאה גסמן - ציון פסיכומטרי 769
769
לאה גסמן
לרשימת הממליצים המלאה
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר