שירות משמעותי בצה"ל
בעוד שבעבר כל הורה בישראל חלם שהילד שלו יהיה טייס (או טייסת!), כיום ההורים בישראל מעדיפים שילדיהם ישרתו בתפקיד טכנולוגי בצבא.
יותר ויותר הורים מבינים ששירות טכנולוגי ביחידה יוקרתית כמו יחידה 8200 או היחידה הטכנולוגית 81 הוא מקפצה לעתיד טוב יותר. ההורים יודעים כי שירות מסוג זה יפתח לילדיהם בעתיד את הדלת לעולם ההיי-טק ויוביל אותם לתפקידים מרתקים ומשכורות גבוהות מהממוצע. היוקרה והמוניטין של היחידות הטכנולוגיות הגיעו לרמת השפעה כה משמעותית כך שכיום בוגרי היחידות הטכנולוגיות הם העובדים המבוקשים ביותר בתעשיית ההיי-טק הישראלית – לעיתים אפילו יותר מבוגרי האוניברסיטאות!
ההשפעה של צה"ל על ענף ההיי-טק הישראלי
משנה לשנה גוברת ההשפעה של צה"ל על ענף ההיי-טק הישראלי, כאשר יחידות טכנולוגיות כגון 8200 מהוות כר פורה להכשרה ופיתוח של עובדים ויזמים בתחומי הטכנולוגיה השונים ובתחום הסייבר בפרט. מספר עצום של חברות היי-טק וסטארט-אפים הוקמו על ידי בוגרי 8200 או יחידות טכנולוגיות אחרות, וביניהן חברות ענק כגון צ'ק פוינט.
רמות השכר של בוגרי יחידות הסייבר והמחשבים שוברות שיאים. מדובר בצעירים בשנות ה-20 לחייהם שיכולים לא פעם להשתכר אפילו יותר מההורים שלהם: מפתחי תוכנה מרוויחים משכורות שיכולות לנוע בין 30-50 אלף שקלים, חוקרי אבטחת מידע משתכרים בחלק מהמקרים אף יותר מכך, ואפילו אנליסטים זוכים למשכורות בגובה עשרות אלפי שקלים. יתרה מכך, חברות רבות מחפשות מומחים לנושאים ספציפיים, והתחרות על המשתחררים מהיחידות גדולה כל כך עד שמענקי חתימה או בונוסים של עשרות אלפי שקלים הם עניין שבשגרה.
כיצד עובדים המיונים ליחידות הטכנולוגיות?
צה"ל מעדיף לא להכשיר מתכנתים או אנשי סייבר "מאפס", ולכן במסלולים רבים בתחומי הטכנולוגיה והסייבר יש חשיבות גדולה לידע ולכישורים איתם המועמד מגיע למיונים. ידע בתכנות ו"חשיבה תכנותית", לצד ידע בתחומים כגון רשתות מחשבים, מערכות הפעלה וסייבר יכול לעשות את ההבדל בין קבלה או דחייה למסלול שירות ביחידה יוקרתית כגון 8200 או ממר"ם.
כפי שאמר תא"ל ערן שני (ראש חטיבת תכנון ומינהל כוח אדם בצה"ל) בראיון ל–TheMarker: "יש מקצועות שבהם מה שלמדת בבית הספר הוא קריטי. את כנראה לא תגיעי למסלול גאמ"א סייבר אם לא למדת 10 יחידות מחשבים, כי זה אומר שצריך להכשיר אותך מאפס. […] התפקיד של צה"ל הוא לקחת את הצעירים לתקופת זמן קצובה, ולמצות אותם בצורה המיטבית" (כל הזכויות שמורות ל"דה מרקר").
עבור תפקידי המפתח ביחידות הטכנולוגיות, צה"ל מחפש אנשים בעלי רקע בתחומי המחשבים והסייבר, ויכולת ללמוד בצורה מהירה ועצמאית. הידע והפוטנציאל של המועמדים נבחן בראיונות אישיים ומבחנים מסוגים שונים, וניתן לשפר את הסיכויים להתקבל למסלולים אלו באמצעות למידה של נושאים בתחום המחשבים והסייבר, ובאמצעות תרגול של חשיבה יצירתית, והתמודדות עם בעיות מסוגים שונים.
ערכת ההכנה למיוני גאמא סייבר מבית ניב רווח
ערכת ההכנה למיוני גאמא סייבר מבית ניב רווח מציעה תוכנית לימודים מקיפה ומסודרת בעברית אשר כוללת חומרי לימוד בתחומים הרלוונטיים ביותר לשירות צבאי בתחום הסייבר: היכרות עם עולם המחשבים, רשתות מחשבים, תכנות, מערכות הפעלה, וסייבר. בנוסף, ערכת התרגול כוללת התמודדות עם אתגרים בסגנון שנבחן במיונים ליחידות הטכנולוגיות: התמודדות עם שפת תכנות מומצאת (תרגול חשיבה תכנותית), חידות חשיבה יצירתית ושאלות ראיונות, והנחיות מקיפות לתהליך הלמידה וההכנה באופן כללי.