נשמח לעזור גם לך להצליח!

שינויים בבחינה הפסיכומטרית

למה נעשו שינויים בבחינה?

למה נעשו שינויים בבחינה?

המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, בשיתוף ועד ראשי האוניברסיטאות, החליט לערוך מספר שינויים בבחינה הפסיכומטרית. הסיבה לשינויים נעוצה ברעיון לפיו יש לחזק את הקשר בין המטלות בפסיכומטרי, ציוני הבחינה והכישורים הנדרשים מהסטודנט בעת לימודיו באקדמיה.

תמצית השינויים: חישוב 2 ציונים כלליים (בנוסף לציון הפסיכומטרי הכללי המחושב כיום), הוספת מטלת כתיבה לחלק המילולי ושינויים בהרכב השאלות בפרקים המילוליים והכמותיים.
check-markלמה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
למה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
ימי לימוד גמישים
שעות לימוד גמישות
אורך הקורס
מתאים גם לחיילים
גם לתלמידי תיכון‎‏
ניב רווח
אתם מחליטים
קורסים אחרים
אחרים מחליטים
מה השתנה מבחינת הציון?

מה השתנה מבחינת הציון?

לנבחנים שניגשו לפסיכומטרי ממועד אוקטובר 2011 ואילך, יחושבו שני ציונים נוספים, מעבר לציון הכללי: ציון כללי בדגש הומני, בו חשיבה מילולית תקבל משקל של 60%, חשיבה כמותית תקבל משקל של 20% ופרקי האנגלית יקבלו משקל של 20%, וציון כללי בדגש ריאלי, בו חשיבה כמותית תקבל משקל של 60%, חשיבה מילולית תקבל משקל של 20% ופרקי האנגלית יקבלו משקל של 20%. גם ציונים אלו ינועו בסולם שבין 200 ל- 800. עד היום, חושב ציון כללי רב תחומי בלבד (40% לחשיבה כמותית, 40% לחשיבה מילולית ו- 20% לאנגלית). הציונים הנוספים ישקפו בצורה טובה יותר את היכולות הרלוונטיות של המועמד עבור החוג בו הוא מעוניין ללמוד: בחוגים כמו מדעי הטבע, מדעי המחשב ועוד, ציון כללי בדגש ריאלי ינבא טוב יותר הצלחה בלימודים, ואילו בחוגים כמו מדעי הרוח ומשפטים – ציון בדגש הומני יעשה כן.
מה השתנה בתחום המילולי?

מה השתנה בתחום המילולי?

הרפורמה בפרקים המילוליים נובעים מההכרה בחשיבותן של מיומנויות הקריאה והכתיבה בלימודים אקדמיים. השאלות המילוליות בפסיכומטרי יבחנו יכולות של הבנת הנקרא, עושר לשוני, הסקת מסקנות, זיהוי טענות ועוד. שאלות מסוג "מילים וביטויים" ו"החלפת אותיות (פ.ט.ל)" הוצאו מהבחינה, שכן נמצא שהן מצריכות שינון ומיומנויות שכמעט ואינן רלוונטיות ללימודים אקדמיים.

בנוסף, החל ממועד אוקטובר 2012 התווספה לפרקי חשיבה המילולית מטלת כתיבה, כשהזמן המוקצב לה הינו 30 דקות ועל אורכה להיות בין 25 ל- 50 שורות בכתב יד. הנבחנים אינם מקבלים ציון נפרד עבור מטלת הכתיבה, והציון עבורה ישוקלל בציון המילולי (מהווה כרבע ממשקלו). בדיקת מטלה זו נעשית על ידי מעריכים אנושיים ובדיקתה מורכבת, אך היא משקפת מיומנויות הרלוונטיות ללימודים אקדמיים.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
האם מבנה הפרקים השתנה?

האם מבנה הפרקים השתנה?

לאור הוספת מטלת הכתיבה לבחינה הפסיכומטרית, קוצר הזמן המוקצב לכל פרק לכ- 20 דקות במקום כ- 25 דקות. בנוסף, מספר השאלות בכל פרק קטן: מפרקי החשיבה המילולית הוצאו שאלות מסוג "מילים וביטויים" ו"החלפת אותיות (פ.ט.ל)", מפרקי החשיבה הכמותית הוצאו שאלות מסוג "השוואה כמותית" ומפרקי האנגלית יקטן מספר השאלות, תוך שמירה על כל סוגי השאלות.
באיזו שפה כותבים חיבור?

באיזו שפה כותבים חיבור?

הנבחנים יידרשו לכתוב בשפה בה הם נבחנים (נבחנים בעברית יבצעו את מטלת הכתיבה בעברית, נבחנים בשפה הערבית יכתבו בערבית וכן הלאה). נבחני הנוסח המשולב יוכלו לכתוב את מטלת הכתיבה בעברית, באנגלית, או בכל אחת משפות הלקסיקון (רוסית, אמהרית, גרמנית, איטלקית, פורטוגזית, הולנדית, הונגרית. שימו לב שמטלת הכתיבה תיכלל גם בנוסחי הבחינה בתנאים מותאמים.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
מתי התחילה הרפורמה?

מתי התחילה הרפורמה?

בחודש אפריל 2012 פורסמו באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה הסברים מעודכנים בנוגע למתכונת זו, ובכלל זה לפסיכומטרי המתקיים בשפות זרות ולבחינה בתנאים מותאמים. כמו כן פורסמו פרקים לדוגמה במתכונת החדשה וחוברות הסבר בכל שפות הבחינה, מעודכנות למתכונת החדשה.

כפי שנעשה בעבר, המרכז הארצי לבחינות ולהערכה ממשיך לפרסם לאחר כל מועד את הנוסח המרכזי שעבר באותו מועד. עד מועד יולי 2012 (כולל) הועברה הבחינה הפסיכומטרית במתכונתה הנוכחית, ורק לאחר מכן חל השינוי האמור במתכונת המבחן הפסיכומטרי.
דיווח הציונים החדשים

דיווח הציונים החדשים

כל מוסד לימודים מחליט עבור עצמו כיצד לקבל מועמדים לשורותיו, ובאילו ציונים להשתמש לשם כך. מוסדות הלימוד עצמאיים בעניין זה ויכולים להחליט האם להשתמש בציון יחיד, בציונים הכלליים או אפילו לשקלל את הציונים בבחינה באופן שונה. עם זאת, יוכלו כלל המוסדות להשכלה גבוהה לקבל מהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה את ציוני הנבחנים, כמו גם את המידע הדרוש, על מנת להשתמש בציונים החדשים ובציונים כפי שחושבו בעבר.

הציונים הכלליים החדשים חושבו, כאמור, החל ממועד אוקטובר 2011, אך הם יחושבו גם בדיעבד לכל הניגשים לבחינה הפסיכומטרית החל מאוקטובר 1991. הנבחנים במועדים אלה יוכלו לצפות בציונים החדשים באזור האישי שלהם באתר האינטרנט של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה.
תלמידים ממליצים על ניב רווח פסיכומטרי
איתמר יקיר - ציון פסיכומטרי 785
785
איתמר יקיר
נועה בוימל - ציון פסיכומטרי 719
719
נועה בוימל
איתי ברקוביץ - ציון פסיכומטרי 769
769
איתי ברקוביץ
שני גריג - ציון פסיכומטרי 714
714
שני גריג
זיו רחמימוב - ציון פסיכומטרי 673
673
זיו רחמימוב
שיר רוזן-צבי - ציון פסיכומטרי 751
751
שיר רוזן-צבי
ליהיא מנחם - ציון פסיכומטרי 735
735
ליהיא מנחם
אתגר פרץ - ציון פסיכומטרי 719
719
אתגר פרץ
שני אמסלם - ציון פסיכומטרי 718
718
שני אמסלם
גדעון חורש - ציון פסיכומטרי 660
660
גדעון חורש
לאה גסמן - ציון פסיכומטרי 769
769
לאה גסמן
לרשימת הממליצים המלאה
2025 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר